Известување за јавно отварање на понуди за јавен оглас бр. 01/2021 за доделување на дозволи за вршење на линиски превоз Охрид-Трпејца-Св.Наум-Охрид

Комисијата за спроведување на постапка за добивање на дозволи за вршење на општински линиски превоз за линија Охрид-Трпејца-Св. Наум-Охрид, јавен

Read more

Литургии за Преподобен Нектариј Битолски и Св.Николај Мирликиски Чудотворец

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 17. Декември (понеделник) 2018 година во манастирот Св. Наум Охридски –

Read more

Урош Иванковиќ од Србија успеа да го исплива растојанието од Св.Наум до Охрид

Осумнаесетгодишниот Урош Иванковиќ од Пирот, Србија, член на нуркачко-пливачкиот клуб „Пирот“ денес ја постигна својата цел и својот голем предизвик

Read more

Отслужена света литургија во храмот „Св Петка“ во манастирот Св. Наум Охридски“

Денес на денот кога го прославуваме споменот на светата преподобномаченица Параскева и на светиот свештеномаченик Ермолај, во храмот „Св. Петка“

Read more