Aтрактивен избор на стари фотографии од германскиот фотограф Курт Хејлишер

Во Куќата на Уранија – МАНУ, во Охрид, течат интензивни активности на нашата највисока научна институција – Македонската академија на

Read more

Со ликовна постановка од Рацинови портрети, заокружена културната иницијатива: Осумдесет години „Бели Мугри”од Кочо Рацин

Познатиот ликовен уметник од градот на Рацин, Ангел Петров, Фондацијата “Ангеп Петров”, заедно со Општина Велес, на Охрид и ОУ

Read more

Направете фотографии со Дедо Мраз и новогодишни фото сесии во Фото Рекс

Овековечете ги предпразничните мигови во Фото Рекс во празнична атмосфера и сликање со Дедо Мраз, но и фото сесии во новогодишен

Read more

ССНМ: Авторските права мора да се почитуваат

Времето на непречено преземање фотографии, видео и авторски текстови на новинарите и медиумските работници мора да заврши. Од јануари ССНМ

Read more

WebOhrid – 5 години Ваш објективен прозорец

Пред точно пет години и сосема симболично на 12.12.2012 во 12 часот 12 минути и 12 секунди започна со работа

Read more