Билдање профити преку висока мрежарина, колузија меѓу РКЕ и ЕСМ?

Неодамнешната разделеност на цената на мрежарината од цената на електрична енергија беше повод за направената споредбена анализа на мрежарината во

Read more

Напредниот начин на скенирање од апликацијата МојДДВ достапен и на Google Play Store

Управата за јавни приходи информира дека прилагодената верзија на апликацијата МојДДВ од денес е достапна и на Google playstore. Корисниците на

Read more

Напредниот скенер од МојДДВ за брзо ќе биде достапен на ажурираната верзија од апликацијата

Управата за јавни приходи, ги информира корисниците на апликацијата МојДДВ, дека може да се вратат на напредниот скенер на скенирање

Read more

Централен регистар го продолжува рокот за поднесување на годишна сметка

Централниот регистар ги известува правните субјекти дека, согласно барањата пристигнати до Централниот регистар, кои се однесуваат за продолжување на рокот

Read more

Дојдоа, видоа, заминаа, а сметките ги оставија

Лето преполно со домашни туристи. Речиси и да нема зграда, стан, куќа која остана празна ова лето во Охрид. Но,

Read more

Пронајдете ги контејнерите за селекција на отпад и фрлете ја амбалажата во нив!

Со доставувањето на јулските сметки од „Охридски комуналец“, граѓаните во прилог добија и флаер од „Пакомак“, со што уште еднаш

Read more

Водовод Охрид со известување за евидентирањето на состојбата на водомерите

Водовод Охрид со известување за евидентирањето на состојбата на водомерите. „Бидејќи водомерните броила во периодот на читање од страна на

Read more