Ќе се реконструира улицата „Македонски Просветители“ како дел од „Проектот за поврзување на локални патишта“

Реконструкција на улицата „Македонски Просветители“ е главниот инфраструктурен проект кој Општина Охрид ќе го реализира како дел од „Проектот за

Read more

Утре забрана за сообраќај на „Железничка“ и на дел од „Егејска“ и „Будва“

Се известуваат жителите на општина Охрид дека утре (10.10.2020 година) во период од 05:00 – 16:00 часот, улицата „Железничка“ целосно

Read more

Ќе се поставува втор асфалтен слој на улицата „Прва Македонска ударна бригада“

Поради изведување на градежни активности за поставување на вториот асфалтен слој на коловозот, улицата „Прва Македонска ударна бригада“ од крстосницата

Read more

Започнува реконструкцијата на улицата „Охридска Бригада“

Надлежните служби на Општина Охрид, денес започнуваат со градежни активности за реконструкција и асфалтирање на ул. „Охридска Бригада“ во должина

Read more

Финишира првата фаза од реконструкцијата на улицата „15-ти Корпус“

Деновиве финишираат градежните активности од првата фаза за реконструкција на улицата „15-ти Корпус“. Во текот на вчерашниот ден завршија активностите

Read more