Градоначалникот Георгиески и министерката Царовска ги посетија промотивните настани на охридските средни стручни училишта

Градоначалникот Константин Георгиески и министерката за образование и наука Мила Царовска денеска беа во посета на промотивните настани на ДУТУ

Read more

Со законски измени игрите на среќа ќе се оддалечат на 500 метри од училиштата и факултетите

Министерство за финансии подготвува измени на Законот за игрите на среќа и за забавните игри кои предвидуваат просториите во кои

Read more

Градоначалникот Георгиески направи увид на инвестициите во општинските училишта

Градоначалникот Константин Георгиески денеска направи увид на тековните инвестиции во училиштата кои Општина Охрид ги реализираше во насока на обезбедување

Read more

Реконструкција на подовите во подрачното училиште во Коњско и во дел од ОУ „Григор Прличев“

Во подрачниот училишен објект на ОУ „Свети Наум Охридски“ во селото Коњско деновиве беше извршена комплетна реконструкција на подовите во

Read more

Министрите Царовска и Филипче го презентираа планот и протоколите за почеток на училишната година

Министерката за образование и наука Мила Царовска и министерот за здравство Венко Филипче денесka на прес-конференција ги соопштија одлуките кои

Read more