Основци од „Живко Чинго“ со врвни резултати на општинското првенство во атлетика

На општинското првенство во атлетика за основните и средните училишта кое се одржа денес (19.10.2022), учениците од ООУ „Живко Чинго“

Read more

АК „Охрид трчаТ“ учествуваше на атлетскиот митинг „Светски ден на атлетиката“

Изминатиот викенд во организација на Атлетска федерација на Северна Македонија во Скопје се организараше атлетски митинг “Светски ден на атлетиката”

Read more

Солидни резултати за атлетичарите од „Охрид ТрчаТ“ на Националното првенство за млади пионери

Во организација на Атлетска Федерација на Северна Македонија изминатиот викенд во Куманово се одржа Националното првенство за Млади пионери/ки, генерација

Read more

Општина Охрид ќе го поддржи кандидатот за Олимписките игри Јован Стојоски

Претседателката на Советот на Општина Охрид, Живка Ангелоска, денес имаше средба со атлетичарот на АК “Охрид“ Јован Стојоски. Стојоски е

Read more

Успешна промоција на „Охрид трчаТ“ на Атлетскиот маратон во Софија

Најголемата и најмасовната спортската манифестација во Охрид, Атлетскиот викенд Охрид трчаТ имаше успешна промоција на Атлетскиот маратон во бугарската престолнина,

Read more

Марк Кипчумба Ротич – победник на Интернационалниот атлетски маратон во Охрид 2018

Кениецот Марк Кипчумба Ротич е победник на 32 издание од Интернационалниот атлетски маратон во Охрид. Патеката од Свети Наум до

Read more