Виц

Се шетале татко и син покрај Кејот во Охрид и поминале пред споменикот на Св.Кирил и Методиј, па синот го запрашал татко му:

– Тато, кои се овие?

– Види синко, едниов е Свети Кирил и Методиј, а другиов не знам кој е, најверојатно брат му!!!