24/04/2024
Виц

Виц

Три штркови летале заедно, па првиот прашува:

– Кај леташ ти?

– Денес ќе развеселам еден брачен пар кој веќе 10 години се обидува да добие дете. Им носам едно преслатко девојче!

– Убаво. Јас одам кај една жена која никогаш немала дете, па и носам едно синче!

– Браво, тоа баш ќе ја развесели!

– А ти! Каде леташ? – го прашале третиот штрк.

– Јас, одам до еден манастир, кај едни калуѓерки! Ништо не им носам, ама кога ќе ме видат ќе се посерат од страв!