21/06/2024
Виц

Виц

Малиот Перо стои потпрен на ѕидот од ходникот во училиштето и плаче ли плаче! Поминува директорот и му вели:

– Што е Перо, зошто плачеш?

– Учителката паднала по скали од прв спрат па се до приземје…

– Ама не треба да плачеш! На учителката не и е ништо!

– Да, знам, ама целото одделение ја виде како паѓа, само јас не видов!