Виц

Влегува жена кај педијатар, со бебе во рацете…

– Докторе, знаете, бебево не добива доволно на тежина, дури изминатата недела изгуби 100 грама…

– Како се храни бебето?

– Цица.

– Ќе ве молам да се соблечете до пола!

Таа се соблекла, и докторот почнал да и ги пипка дојките, да ги стега, да ги масира и на крајот почнал да цица од едната, па ја соопштил дијагнозата:

– Не е ни чудо што бебето губи тежина, вие воопшто немате млеко.

– Па се разбира дека немам млеко докторе… бебето е од мојата сестра, но баш ми е мило што дојдов кај вас!!!