Виц

Некој човек си одел по улица и одеднаш го нападнале разбојници. Го тепале, го кршеле од ќотек цели пет минути, кога од горе на ридот се појавил еден тип на црн коњ, со црн превез на очите, со црн шешир, меч во раката и црн мантил, а на капата имал буква „З“. Типот се симнал од ридот и ги направил крш сите до еден… А човекот едвај станал од земја, целиот искршен, го гледа и му вели:

– Фала ти, ЗУПЕРМЕН!!!