19/05/2024
Виц

Виц

Две пријателки решиле да одат во дискотека. Лудувале цела вечер и кога си оделе накај дома, бидејќи било многу доцна, решиле да скратат и да поминат низ гробиштата. Додека поминувале низ гробишта, црна темница, се преплашиле од што и да шушнело, па и двете се покакале од страв…

Едната ги фрлила гаќите, а другата дофатила некој венец и скинала парче за да се избрише…

Другиот ден се сретнале нивните мажи и разговараат:

– Изгледа жените сношти ни беа на швалерај! Ене мојана се врати без гаќи!

Другиот му вели:

– Не е тоа ништо, на задникот од мојана пишува: Никогаш нема да те заборавиме!“