Виц

Среде ноќ се разбудила жената и му вика на мажот:

– Леле мажу, каков кошмар! Се преплашив! Знаеш, кога бев мала, кога се плашев од темница и кога ми беше ладно, мама секогаш ќе ме гушнеше, ќе ме покриеше и ќе ме бакнеше!

А мажот и вели:

– Па ти не си нормална! Зар во ова време да те носам кај мајка ти!?!