20/05/2024
Виц

Виц

Пепелашка остарела, принцот умрел, и така таа си седела сама во дворот и си го галела мачорот. Изненадно се појавила Вилата и ја прашала Пепелашка:

– Дали имаш некоја желба?

Пепелашка:

– Па, да. Сакам повторно да бидам млада, а покрај мене да стои згоден принц!

Речено-сторено! Вилата замавнала со стапчето и Пепелашка се претворила во млада убава девојка, а мачорот во згоден принц. Тогаш принцот ја прашал Пепелашка:

– Дали сега ќе ти биде жал за тоа што ме кастрираше?