Виц

Отишол Трпе во Америка и здогледал апарат за кока-кола. Поминал некој Американец, фрлил еден долар и излегла една кока-кола. Трпе се загреал и почнал да уфрла парички ко луд, долар по долар. Кога ги потрошил ситните пари отишол да раситни 100 долари. Зад него се направила гужва, па еден го прашал:

– Што правите господине?

Трпе одговорил:

– Што треба да правам, зарем не гледаш дека цело време добивам!!!