18/04/2024
Спорт

Во Охрид се одржа карате куп

Денес во Охрид се одржа карате куп на Македонија за кадети, јуниори и сениори до 21 година. На купот се врши селекција на репрезентацијата во категории кадети, јуниори и сениори, која што ќе ја претставува Македонија на Светското првенство кое ќе се одржи на во Октомври 2022 година во Република Турција.

Исто така, сите освојувачи на медали на Купот ќе ја претставуваат Македонија на Балканското првенство во Црна Гора.

На купот учество зедоа карате клубови од Македонија.


WebOhrid / 24.09.2022 / Општина Охрид