22/04/2024
Охрид

Чесниот крст во Велестово во рацете на Благоја Димоски

31-годишниот Благоја Димоски  годинава е најсреќниот помеѓу триесеттината капачи во Велестово.

Новите кумови носат топла ракија во црквата Успение на Пресвета Богородица с.Велестово и како секоја година се дава чорба.

Годинава кумови беа Разме Димоски, Кристијан Дулески, Злате Мишоски, Димче Пешликоски, Перо Милески, Номче Јанкоски, Благоја Ѓоршески, Дане Климоски, Дане Упарчески, Ристе Тасески, Климен Ризманоски, Сашп Блажески, Крсте Крстаноски, Пере Зеленкоски, Крсте Башоски, Миле Божиноски и други.

WebOhrid