21/05/2024
Спорт

Филип Дерковски со најдобар резултат во 2021 година

Филип Дерковски на трката на 400 метри слободно го поправи својот најдобар личен резултат за 76 состанки и оствари време од 4:03:34 мин. кој му носи 739 ФИНА бодови, што е убедливо најдобар резултат меѓу македонските пливачи според ФИНА табелата.

„Честитки Филип и веруваме дека во иднина, со многу понапорна и поквалитетна работа ќе успееш да постигнеш многу повисоки спортски резултати во пливање! Веруваме во тебе!“ – истакнуваат од Олимпискиот Комитет на Северна Македонија.