Пожар на селските гробишта во с.Поум

На 08.09.2020 во 13:30 часот СВР Охрид, В.Ш.(58) од с.Поум, струшко пријавил дека на селските гробишта во с.Поум настанал пожар, при што биле опожарени стрништа со сува трева и трње. Пожарот е изгаснат од жители на селото.