Пожар на трска и нискостеблеста вегетација околу патеката која води кон Калишта

На 12.04.2023 во 13:55 часот во ОВР Струга пријавено е дека покрај крајбрежјето  на Охридското езеро, околу патека која од Струга води кон селото Калишта, настанал пожар на државно земјиште со трска и нискостеблеста вегетација.

Повредени лица нема, а интервенирала Територијалната противпожарна единица од Струга.


WebOhrid / 13.04.2023 / СВР Охрид