Пронајдена рачна бомба – кашикара во с.Ѓермо, Тетово

На ден 11.11.2019 г. (понеделник) во с. Ѓермо, Тетово, по пријава на СВР Тетово, во стара напуштена куќа, беше пронајдена рачна бомба – кашикара.

Истата е отстранета и од страна на пиротехничар од ДЗС е донесена во просториите на ПОЗС – Тетово.