Се засадува летната реколта цветен насад

Деновиве во градскиот парк, зелените острови кај кружните текови и зелените делови покрај пешачките патеки до Горица и покрај каналот Студенчишта, се засадува летната цветна реколта. Цветниот насад од видовите: агератум, салвија, петунија, „Лепи Јово“ и „џунџуле” ќе ги краси парковите во летниот и есенскиот период.

Според годишниот план за 2019 год, од летната реколта се планира да се засадат 50,000 садници.