Царовска: Обезбедуваме квалитетно средно образование за добро вработување

Министерката за образование и наука Мила Царовска и претставници на Делегацијата на германското стопанство во Македонија денес посетија средни стручни училишта

Read more

Се бара работник за прием и продажба на возила во „Терен Ауто Плус“

Салонот за продажба на користени возила „Терен Ауто Плус“, во населба Рача, Охрид, распишува оглас за вработување во редовен работен

Read more

Јавен оглас за работно ангажирање на невработени лица по Годишната програма за јавни работи

Општина Дебрца има потреба од работно ангажирање на 3 работници за времетраење од три месеци, за извршување на јавни работи

Read more

Јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во програмата општинско-корисна работа за Проект „Од жителите за жителите на општината“

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) 

Read more

Промовиран Проектот „Образование за вработување во Македонија“

Денес во Охрид се одржа презентација на проектот „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА“. Проектот е поддржан од Швајцарија и истиот

Read more

Македонија на патот кон предизвикот за унапредувања на можностите за напредок на младите и креирање на можности за младинско вработување

Општинската организација на Партијата за општествен и економски напредок ПОЕН ја започнува серијата на тематски прес конференциии. Целта на денешниот

Read more

Утре во Охрид ќе се одржат завршните активности од проектот: „Поттикнување на вработливоста во туристичкиот сектор“

Утре, среда во хотелот „Инекс Горица“ во Охрид во организација на Германското друштво за меѓународна соработка GIZ во рамките на

Read more