ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ дозволува криминал со незаконско сечење дрва во НП „Галичица“ и класичен непотизам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Со централната власт на СДСМ и нивните директори имаме непочитување

Read more

Утре Отворен ден „Национален парк Галичица и пријателите поблиску до вас“

Утре, 23-ти мај 2022 година (понеделник), Јавната Установа Национален парк Галичица, ќе организира Отворен ден „Национален парк Галичица и пријателите поблиску

Read more

ЈУНП „Галичица“ важен дел од функционирањето на Охрид

Градоначалникот Кирил Пецаков, денес, беше во посета на ЈУ „Национален парк Галичица“. На средбата, вработените го информираа за начинот на

Read more

ЈУНП Галичица со јавна благодарност до сите кои помогнаа во локализирањето и гаснењето на пожарот на Галичица

Јавната Установа Национален Парк Галичица, Охрид искажува голема благодарност на: Градоначалникот на Општина Охрид, Територијалната Противпожарна единица од Охрид, Центарот за управување

Read more

Хеликоптер се вклучи во гаснењето на пожарот на планината Галичица

Еден хеликоптер на Воздухопловниот ВИНГ попладнево се вклучи во гаснењето на пожарот на планината “Галичица” кој е активен на непристапен потег.

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Галичица гори веќе неколку дена, а Георгиески никаде го нема!

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Галичица гори веќе неколку дена, а Георгиески никаде го нема!

Read more