Тим за спасување од Македонија помага при извлекување на повредени и расчистување на урнатини во Албанија

Тимот за спасување од урнатини на Дирекцијата за заштита и спасување придружуван од двајца припадници на МВР со куче трагач

Read more

Серија земјотреси со епицентар во подрачјето на Драч, Албанија, почувствувани и во Македонија

Од Сеизмолошка опсерваторија известуваат дека телеметриската сеизмолошка мрежа на РС Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево,

Read more

Утврдена одговорност кај административниот службеник задолжен за утврдувањето и исплатата на штетите од земјотресот

Вршителот на должност градоначалник, Константин Георгиески, денес, на прес конференција ги информираше граѓаните за постапката која што ја покрена за

Read more