Излезе од печат монографија посветена на манифестацијата „Прличеви беседи“

Излезе од печат монографијата „Прличеви беседи – хроника на еден културен настан“ (1952 – 2022) од авторите Милчо Јованоски и

Read more

Честитки од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид и кандидатот за градоначалник Кирил Пецаков по повод 11 Октомври

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод големиот празник 11 Октомври – Ден на народното востание на македонскиот народ.

Read more

Во Црвена Вода прославен Денот на издавањето на Манифестот до македонскиот народ од 1943

Мештаните од историското село Црвена Вода, во славна Дебрца, традиционално, пред некогашната училишна зграда, сега, Спомен дом на ослободителната антифашистичка

Read more