ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид: 8.000.000 (ОСУМ МИЛИОНИ) денари за ПРИВРЕМЕНИ ВРАБОТУВАЊА!

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во врска со договорот за привремени вработувања во Општина Охрид. „Во услови кога

Read more

Павле Трајанов: Пописот да се одложи поради “виша сила“ (Vis maior)

Денес се одржа прес-конференција на која претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, во врска со пописот, предложи: „Прво, пописот да

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Средството со кое ЈП „Охридски Комуналец“ вршеше дезинфекција не смеело да се користи во присуство на деца

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Со надзорот во детската градинка се потврдија нашите сомневања дека

Read more

Трајанов: Мириса на вонредна состојба

„Поради исклучително сложената и тешка здравствена состојба, немање на вакцини за имунизација на населението, како и последиците по бизнисот, укажувам на потребата Парламентот

Read more

Левица: Градоначалникот Георгиески тврди дека состојбата е загрижувачка, а Владата ќе прави попис

Локалниот Огранок на партијата Левица – Охрид, испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Во услови кога короната, за жал

Read more

Демократски сојуз: Владата итно да го заштити културното и природното наследство во охридскиот регион

Демократскиот сојуз и изразува поддршка на министерката за култура Ирена Стефоска да побара од Владата да ги одземе ингеренциите на

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Власта и градоначалникот Георгиески не реализираа ниту еден проект за младите

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид денес одржа прес-конференција на која говореше Александар Здравевски, претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ Охрид. „Локалната самоуправа и

Read more

Донев: 4 години власт на СДСМ, двојно повисоки цени за надоместок на колектор

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид денес одржа прес-конференција на која говореше претседателот на Општинскиот комитет, Сашо Донев. „Почитувани, СДСМ ветуваа комплетна санација

Read more

Демократски сојуз: Македонците од дијаспората да ја искористат можноста и масовно да се попишат

Демократскиот сојуз на првиот ден од почетокот на пописот, ги повикува Македонците кои живеат во дијаспората, а имаат македонско државјанство,

Read more