Презентиран Проектот „Заштита на нашиот бисер, Охридското Езеро“

Градоначалникот Кирил Пецаков, денес присуствуваше на презентацијата на проектот „Заштита на нашиот бисер, Охридското Езеро“. Проектот е финансиран во рамки

Read more

Нов проект на ЦИВИЛ: Минатото, сегашноста и иднината на контролата на оружјето

ЦИВИЛ го започна проектот „Минатото, сегашноста и иднината на контролата на оружјето во Република Северна Македонија“ со финансиска поддршка од Глобална иницијатива

Read more

„Сакај го Охридското Езеро – единствено е во светот“ проект за чисти еколошки плажи

Во рамките на проектот „Сакај го Охридското Eзеро-единствено е во светот“ имплементиран од невладината организација „Нова Порта“ во рамки на Годишната програма

Read more

Реализирана „Мултикултурна визита“ во рамки на проектот „Низ една призма – сите сме исти“

Здружението за мултикултурна интеграција „Инклузија“ изминатите месеци интензивно работеше на проектот „Низ една призма- Сите сме исти“, кој беше е

Read more

Одржан мултикултурен камп за средношколци, студенти и млади, од проектот “Низ една призма – сите сме исти”

Во текот на изминатиот викенд, здружението за мултикултурна интеграција, “Инклузија” од Охрид, одржа мултикултурен камп за средношколци, студенти и млади,

Read more

СВР Охрид го реализира сообраќајно-превентивниот проект „Стави појас“

Отсекот за превенција при СВР Охрид денеска, со помош на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, го реализира

Read more