Успеси на ученици од ОУ „Григор Прличев“ на повеќе општински натпревари

Во изминатиот период се одржаа следните општински натпревари, на кои ученици од ОУ „Григор Прличев“, Охрид под менторство на наставниците

повеќе...

Голем број награди за основците од „Христо Узунов“ на општинскиот натпревар по математика

На 29.02.2020, на Факултетот за Туризам и угостителство во Охрид се одржа Општинскиот натпревар по математика за основно образование на

повеќе...

Успех на учениците од ОУ „Григор Прличев“ на натпреварот по математика и физика во ПСУ „Јахја Кемал“

Во саботата на 14.12.2019 учениците од ОУ „Григор Прличев“ учествуваа на натпреварот по математика и физика организиран од страна на

повеќе...

Успеси на ученичката Емилија Николовска од ОУ „Григор Прличев“ на повеќе натпревари

Од Основното училиште „Григор Прличев“ – Охрид информираат за најновиот успех на ученичката Емилија Николовска. Емилија оваа учебна година учествуваше

повеќе...

Христина Шибаковска од ОУ „Живко Чинго“ ќе учествува на регионалниот натпревар по англиски јазик

На 23.03.2019 година се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик во организација на ELTAM на кој активно учество зедоа ученици

повеќе...

Успеси на учениците од ОУ „Христо Узунов“ на регионалниот испит по математика и физика

И оваа година учениците од ОУ „Христо Узунов“ од IX одделение под менторство на наставниците Ирена Бачева – математика и

повеќе...

Ученичка од ОУ „Христо Узунов“ освои прва награда на натпревар по физика во Бугарија

Денес, 2.6.2018 год.во Софија, Р. Бугарија, се одржа натпревар на тема: „Уреди за кабинета по физика“, каде учениците учесници имаа

повеќе...

Трето место за Охридската гимназија на Државниот натпревар по англиски јазик

На 12.05.2018 во Скопје во УАКС – University American College беше одржан Државниот натпревар по англиски јазик. Гимназијата „Св. Климент

повеќе...

Успех на основци од „Григор Прличев“на Државниот натпревар по англиски јазик

Учениците од ОУ „Григор Прличев“, Охрид освоија високи успеси на Државниот натпревар по англиски јазик, кој се одржа на 12ти

повеќе...