Документарецот “Македонскиот Дон Кихот” од Константин Плевнеш на “Балкан трафик” во Брисел

Документарниот филм посветен на еден од најголемите македонски сликари Владимир Георгиевски (1942-2017), „Македонскиот Дон Кихот“, во режија на Константин Плевнеш,

Read more

Градоначалникот Георгиески оствари средба со организаторите на „Бич филм фестивал Охрид“

Во просториите на општина Охрид, денес, градоначалникот Константин Георгиески оствари средба со организаторите на Фестивалот на нов европски филм „Бич

Read more