21/05/2024

школа

Охрид

Јубилејна, 55. македонистичка школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура на УКИМ, во Охрид

Со учество на шеесетина семинаристи, од универзитетските центри од Австрија, Германија, Грција, Италија, Полска, Кореја, Романија, Руската Федерација, САД, Словачка,

Read More
Охрид

Репортажа: ОУТУ „Ванчо Питошески“ – Охрид, на својот пример, покажува дека анти-ковид херои можат да бидат и учениците и професорите

Основно училиште за туризам и угостителство (ОУТУ) „Ванчо Питошески“ од Охрид, го распиша конкурсот за запишување ученици за учебната 2020/2021 година.

Read More