Традиционален Велигденски базар во Охрид

На ден 25.04.2019 година (четврток) во 11:00 часот на плоштадот Чинар, традиционално ЈП „Градски Пазар“ организира ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР. На базарот ќе бидат изложени традиционални јадења, рачни изработки, сувенири, а се во духот на Најголемиот Христијански Празник ВЕЛИГДЕН.

Атмосферата ќе биде збогатена со бројни настапи на најмладите од детската градинка „Јасна Ристеска“ и учениците од основните училишта во градот Охрид.