ОК ВМРО-ДПМНЕ Струга со честитка за празникот Голема Богородица

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Струга на сите православни верници им го честита големиот христијански празник, Успение на Пресвета Богородица –

повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ ОК Струга: Градоначалникот редно е веќе да се замисли, а и добро да погледне во неговиот двор

ОК ВМРО – ДПМНЕ Струга, испрати соопштение до медиумите, во кое стои: „Денес во посета на Струга беше Амбасадорката на

повеќе...

Вевчанци открија спомен-биста на еден од своите најславни предци, Михајло Пупин – таткото на глобализацијата

Денес напладне, во центарот на Вевчани, откриена е Спомен – биста на Михајло Пупин – Идворски, еден од најголемите умови

повеќе...