Петкоска: Изградба на нов театар, зачувување и унапредување на македонскиот јазик

Кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во 5-тата изборна единица, Лидија Петкоска денес одржа прес-конференција на која претстави дел

повеќе...

Чекоштина урбан: Наидовме на ѕид на молчење и игнорирање од страна на локалната самоуправа, градоначалникот и советот

     Помина половина година од нашето формирање и за тоа време ни се приклучија четириесетина членови.      Од

повеќе...

Бакраческа: Изградба на детска градинка, докуп на стаж и социјални станови за ранливи категории граѓани

Кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во 5-тата изборна единица, д-р Грација Бакраческа, денес одржа прес-конференција на која истакна

повеќе...

Општина Охрид останува посветена на исполнување на препораките на УНЕСКО

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска на прес-конференција ја информираше јавноста во врска со сите преземени мерки и активности во

повеќе...

Пецаков: Зголемување на платите за 25%, просечната пензија со раст од 20% и намалување на стапката на невработеност под 10%

Кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во 5-тата изборна единица, д-р Кирил Пецаков денес одржа прес-конференција, на која говореше

повеќе...

Донев: Кабинетот на Георгиески претворен во КОВИД-тим со незаконски договори нè чини фантастични 190 илјади денари месечно

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид одржа прес-конференција на која говореше претседателот на Општинскиот комитет Охрид, Сашо Донев. „Не се сите исти, има

повеќе...

Одлука за спроведување на стратегиска оцена за планскиот документ изменување и дополнување на Генерален урбанистички план на град Охрид за УЗ 8, УБ 8.3 и УЗ 17, УБ 17.4, општина Охрид, плански период 2019-2029

Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина („Сл.весник на РМ “ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 48/10,

повеќе...