Интервју со директорката на ЈП „Билјанини извори“ Охрид, Гордана Јованоска

Финансиски проблеми, неплатени – заостанати сметки за електрична енергија, неплатен данок на додадена вредност и блокирана сметка. Ваква беше сликата

Read more

Интервју со директорот на ЈП „Водовод“ Охрид, Владимир Алексијоски

Бројни финансиски проблеми, неисплатени месечни примања (плати), немање на здравствено осигурување на вработените, долгови кон голем број на добавувачи, кои

Read more

Интервју со секретарот на Општина Охрид, м-р Игор Бежоски

Секретарот на една Општина има одговорност да обезбеди ефикасно и ефективно работење на вработените во Општината во согласност со законите,

Read more

Интервју со Живка Ангелоска – претседател на Советот на општина Охрид

Претседателот на Совет е должен да се грижи за организацијата и работата на Советот, да ја свика седницата и да раководи

Read more

Интервју со градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески

Општина Дебрца речиси 4 месеци има ново раководство, предводено од Градоначалникот Зоран Ногачески. За тоа како ја затекна Општината од

Read more

Кирил Лазаров: Треба да се верува во она што се сака и соновите ќе се остварат

Македонската ракометна репрезентација успеа повторно да се пласира на Светско првенство. Градот Охрид, поточно хотелот „Аквалина“ деновиве е домаќин на вториот

Read more

Интервју со младата охридска атлетичарка Стефанија Ристеска

Во Охрид отсекогаш постоеле таленти кои се занимаваат со атлетика. Таков е и примерот со младата 13-годишна атлетичарка од Охрид

Read more

„Враќањето на долгот од 50 милиони евра е преголем залак и за бајковитата златна рипка“ – Златната рипка и трите желби на градоначалникот на Охрид

Почитувани, WebOhrid ви вети и ветеното го исполнува, иако во вонредни временски услови со кои се справува и градот и

Read more