„Играме шах на кеј“ од 28 јули до 3 август

Во организација на ШК ЛАСКЕР Охрид од 28 јули до 03 август ќе се реализира проектот „ИГРАМЕ ШАХ НА КЕЈ“, кој се остварува со поддршка на Општина Охрид. Целта на проектот е промоција на шахот во Охрид, збогатување на туристичката понуда и промоција на нашиот град.

Секој посетител од земјава и странство ќе може да си ги одмери силите со младите шахисти од ШК ЛАСКЕР Охрид, секој ден од 28 јули до 3 август, од 18:00 до 20:00 часот, на „Кеј Македонија“ пред хотелот Нова Ривиера во Охрид.