Локални избори 2021 – официјални резултати Дебрца (втор круг)

Во Дебрца од вкупно 4.350 број на избирачи во избирачкиот список на 28 избирачки места, вкупно гласале 2.852 жители, односно излезноста беше 65,56%, од кои 2.782

Read more

Анеска: Потребно е економско јакнење на руралната жена

По повод Денот на руралната жена, ОО СДСМ Дебрца денес одржа прес-конференција на која се обрати кандидатката за советничка Елена

Read more

Хуманитарна акција „Помислете и на нас“ по повод Неделата на борба против гладта

Во животот, на луѓето им се случуваат немили настани како губење работа, болест во семејството, губење на близок член, природни

Read more

Крцоски: Предвидена е модернизација на меѓуопштинскиот превоз

Кандидатот за градоначалник на општина Дебрца од редовите на СДСМ, Игор Крцоски – Манце, изјави: „Дебрца е рурална општина на

Read more

Игор Крцоски ги најави предвидените проекти за развој на општина Дебрца 2021-2025

Кандидатот за градоначалник на општина Дебрца, Игор Крцоски – Манце, од редовите на СДСМ, ги најави предвидените проекти за развој

Read more

Кандидатите за градоначалник на Дебрца од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ одиграа пријателски фудбалски натпревар

Противкандидатите за Градоначалник на Дебрца, Игор Крцоски Манце од СДСМ и Саше Силјаноски од ВМРО-ДПМНЕ денес одиграа пријателски фудбалски натпревар.

Read more

Во Црвена Вода прославен Денот на издавањето на Манифестот до македонскиот народ од 1943

Мештаните од историското село Црвена Вода, во славна Дебрца, традиционално, пред некогашната училишна зграда, сега, Спомен дом на ослободителната антифашистичка

Read more

Крцоски: Оспособување на објект за повторно отворање на подрачна единица на СВР Охрид во Мешеишта

„Најдобрите проекти за најдобар развој на општина Дебрца – оспособување на објект за повторно отворање на подрачна единица на СВР

Read more