Еразмус+ мобилност на делегација од ООУ „Ванчо Николески“ во Ризе, Турција

Делегација од ООУ „Ванчо Николески“ – Лескоец, Охрид во состав: педагогот Весна Терзиоска, директорот Сашо Климоски, како и наставниците: Валентина Караѓуле,

Read more

Мобилност во Измир (Турција) во рамки на Еразмус+ проектот „Бришење бариери преку споделување културни богатства“

Во периодот од 15.01 – 20.01.2022 година делегација од ООУ „Ванчо Николески“ присуствуваше на втората мобилност од Еразмус+ проектот „Breaking

Read more

Жител од Лескоец загина во сообраќајна незгода на патот Охрид-Ресен

На 03.12.2021 година во 16:30 часот, на мaгистралниот пат Охрид-Ресен, во близина на охридското село Лескоец, патничко возило „ауди А4“,

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Георгиески не направија ништо за младите и спортот во Лескоец

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид денес одржа прес-конференција во врска со спортските игралишта во Лескоец, на која говореше Александар Здравевски, претседател на

Read more