Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот посветен на Свети Сава

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитики до припадниците на српската заедница по повод 27 Јануари, празникот посветен на Свети Сава.

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Ја осудуваме хајката против градоначалникот Пецаков додека институциите во служба на СДСМ молчат за премиерот Ковачевски

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид јавно ја осудува хајката којашто се води

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Богојавление – Водици

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите верници од православна вероисповед по повод големиот христијански празник Богојавление – Водици.

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Божиќ

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите православни верници по повод големиот христијански празник Рождество Христово – Божиќ. „Божиќ

Read more

Павле Трајанов бара поништување на одредби од Изборниот законик

Денес, Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз и пратеник, до Уставниот суд, достави иницијатива, со која бара укинување на одредби

Read more

Демократски сојуз: Минимална плата од 300 евра и пензија 200 евра

Демократскиот сојуз го поддржува барањето на Сојузот на синдикатите на Македонија за зголемување на минималната плата на 18.000 денари и

Read more

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод 8 Декември – Свети Климент Охридски

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод 8 Декември – Свети Климент Охридски, Патрон на Охрид и Македонската православна

Read more

Левица: На иницијатива на советничката Аврамоска се одбележа Меѓународниот ден на лицата со попреченост

„Денес, во Големата сала на општина Охрид, по иницијатива на советникот на ЛЕВИЦА Виолета Аврамоска и Локалното координативно тело на

Read more