Бесплатна театарска претстава „Крик за љубов“ за сите средношколци од Прва година во Охрид

Националната установа Центар за култура „Григор Прличев”- Охрид како организатор и незаобиколен фактор на културниот живот во Охрид и во

Read more

„Сопружници“ повторно на репертоарот во Центарот за култура – Охрид во петок (22.10.2021)

На репертоарот повторно тетарската претстава “Сопружници” – Вуди Ален, режија Драгана Таневска, во ПЕТОК, 22.10.2021 година со почеток во 20.00 часот,

Read more

Претставата „Сопружници“ повторно на репертоарот во Центарот за култура

Претставата “Сопружници” во режија на Драгана Таневска поради зголемениот интерес повторно на репертоарот во месец март ќе биде изведена во

Read more

Турскиот театар со претставата „Бог на масакарот“ за затворање на јубилејното „Охридско лето“

Со претставата „Бог на масакарот“ во изведба на НУ „Турски театар“ од Скопје се спушта завесата на годинешното јубилејно 60-то

Read more

Театарската претстава за најмладите, Јованче и Марика, вечерва на Охридско лето

Во рамките на драмската програма на „Охридско лето“  вечерва ќе се одржи куклената претстава „Јованче и Марика“ на браќата Грим, поставка на

Read more