Прослава со Јордан Митев за празникот Св.Недела во Долно Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, на 19ти јули (вторник), во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид се организира

Read more

Градоначалникот Кирил Пецаков Новата година ја дочека на Градскиот плоштад

Во прекрасна атмосфера и расположение, градоначалникот Кирил Пецаков, заедно со охриѓани и гостите Новата 2022 година ја дочека на Градскиот

Read more

Свадби ќе се организираат и во затворен простор до максимум 250 гости, но не повеќе од 40% од капацитетот на просторот

На предлог на Министерството за економија, Владата денеска донесе одлука од 1 јули да се дозволи организирање на свадби и

Read more

Граѓаните анонимно можат да пријават групирање и прославување на Новогодишните празници

Во насока на доследно и целосно почитување на уредбите на Владата на Република Северна Македонија, односно мерките и активностите за

Read more

Прослава со Дарко Стојаноски за празникот Илинден во Рамне

По повод претстојниот верски празник Илинден и патронот на село Рамне Св. Пророк Илија, Црковниот обор од с.Рамне организира општонародна

Read more

Прослава со познатите фолк пејачи Елена Јовческа и Спасен Силјаноски за празникот Св.Недела во Долно Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, на 19ти јули (четврток), во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид Црковниот одбор

Read more