Одлуки за стратегиска оцена за Урбанистички план за селата Горенци, Требеништа и Оровник

Одлуката за спроведување на стратегиска оцена за Урбанистички план за село Горенци, општина Дебрца Одлуката за спроведување на стратегиска оцена

Read more

Јубилејна изложба „100 години Требениште“

По две години интензивни преговори и подготовки за одбележувањето на 100 годишнината од откривањето на некрополата на локалитетот Требениште, изложбата „100

Read more

Се работи на пробивање на патот од Требенишко Езеро до археолошкиот локалитет „Требенишко Кале”

Деновиве интензивно се работи на пробивање на патот од Требенишко Езеро до археолошкиот локалитет “Требенишко Кале”. „Патот со години не е

Read more

Ногачески: Инвестираме во подобрување на спортската инфраструктура

Општина Дебрца инвестира во подобрување на спортската инфраструктура. „На спортскиот полигон во Волино поставивме бетонско цокле и нова мрежа на

Read more

Оштетен цевководот кај охридскиот аеродром, екипите од ЈПК „Дебрца“ на терен

При градежни активности на екипите од EVN Македонија, во близина на охридскиот аеродром „Св.Апостол Павле“ дојде до оштетување на цевководот

Read more

Повредени повеќе лица во сообраќајна незгода помеѓу Мешеишта и Требеништа

Синоќа во 19:35 часот на магистралниот пат Охрид-Кичево, помеѓу с.Мешеишта и с.Требеништа, дошло до судир помеѓу патничко возило „Ауди“ со

Read more

СДСМ Дебрца: Спортското игралиште во Требеништа е неквалитетно изградено

СДСМ Дебрца реагира во врска со игралиштето во Требеништа. Во продолжение следува интегралниот допис: „За жал уште еднаш сме приморани

Read more