Нов проект на ЦИВИЛ: Минатото, сегашноста и иднината на контролата на оружјето

ЦИВИЛ го започна проектот „Минатото, сегашноста и иднината на контролата на оружјето во Република Северна Македонија“ со финансиска поддршка од Глобална иницијатива

Read more

ЦИВИЛ: Честит Меѓународниот ден на демократијата, да го почитуваме начелото за владеење на демократијата и правото

ЦИВИЛ им го честита Меѓународниот ден на демократијата на сите граѓанки и граѓани, потсетувајќи  дека борбата за демократија во Македонија е

Read more

ЦИВИЛ отвори повик за краткорочни изборни набљудувачи

ЦИВИЛ ги повикува своите членови, поддржувачи и сите заинтересирани полнолетни граѓанки и граѓани да аплицираат за краткорочни изборни набљудувачи. Крајниот рок за пријавување

Read more

Рокот за пријава за набљудувачи на ЦИВИЛ на локалните избори се продолжува до 10 јули

На денешната прес конференција на ЦИВИЛ, под наслов „Отворено за сите прашања“, претседателот на Организацијата, Џабир Дерала соопшти дека рокот за пријавување

Read more

ЦИВИЛ по повод 8 Март: Сите мораат да се вклучат за да стават крај на родовата дискриминација и насилството

Правата на жените се човекови права коишто повеќе од 70 години се заштитени со меѓународното право и Обединетите нации. Жените

Read more

Кажете го своето мислење: Како до едно општество за сите, без етнички предрасуди, поделби и тензии?

ЦИВИЛ ја започна акцијата „Граѓански форум за учество во креирање на владините политики“ на 7 август. Тоа е јавен повик

Read more