Основана е Балканска мрежа за борба против дезинформации која се залага за прекугранична соработка

Девет организации од пет држави на Балканот  (Северна Македонија, Албанија, Грција, Косово и Србија) денеска го одбележаа 2 април, Меѓународниот ден

Read more

Наредната седмица – Голем научен собир во Охрид: „Охрид и Балканот, археолошки погледи“

 Македонска академија на науките и уметностите и Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“, од средината на наредната недела, организираат

Read more

58 издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри (од 5-ти до 8-ми јули 2019)

Балканскиот фестивал на народни песни и игри во организација на Националната установа Центар за култура „Григор Прличев“ – Охрид, од

Read more

Балканска конференција за проектен менаџмент во Охрид

Денеска во Охрид започна Балканската конференција од областа на проектниот менаџмент, која ја организира најголемата светска асоцијација за проект менаџери

Read more

Конференција на СЕММ со советите за етика од регионот на Балканот и Турција

„Самоодржливоста на советите за етика – мит или реалност за балканскиот регион и Турција” е тема на денешната регионална конференција

Read more

Отворен повик за поддршка на Проекти за невладин сектор и други институции во регионот на Западен Балкан

Новоформираниот Фонд за Западен Балкан со седиште во Тирана, отвори втор повик за поддршка на проекти за навладин сектор и

Read more