Недела на сите Светии – Си Свети

Православните христијани денеска го одбележуваат празникот посветен на Сите Светии, во народот познат како Сисвети.  Верници од синоќа го посетуваат

Read more

Се реализираат низа градежни проекти низ општина Дебрца

Изминативе неколку недели па се до крајот на 2019 година, се реализираат неколку клучни градежни проекти во Дебрца. „Официјално започнавме

Read more

Манастир „Сите Светии“: И народот и Манастирот се оставени на милост и немилост на луѓето кои ја контролираат водата

Од Манастирот „Сите Светии“ – Лешани испратија соопштение до медиумите, во кое  информираат дека состојбата со водоснабдување во моментов и

Read more

Верниците се упатуваат кон манастирот „Сите Светии – Си Свети“ во Лешани

Верниците вечерва се упатуваат кон манастирот „Сите Светии – Си Свети“ во Лешани, по повод празникот посветен на Сите Светии,

Read more

Градоначалникот Ногачески се сретна со водокорисниците од подружница „Црн Дрим”

Вчера градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески оствари работна средба со водокорисниците од Мешеишта, Волино, Климештани, Велмеј, Лешани и Издеглавје.

Read more