Новогодишна честитка од дното на Охридското Езеро за поддршка на децата со ретки болести

На еден редок и навистина уникатен начин, нуркачите на Клубот за подводни активности „Охрид“ ги упатија своите новогодишни честитки до

Read more

Презентиран Проектот „Заштита на нашиот бисер, Охридското Езеро“

Градоначалникот Кирил Пецаков, денес присуствуваше на презентацијата на проектот „Заштита на нашиот бисер, Охридското Езеро“. Проектот е финансиран во рамки

Read more

ЈП „Охридски Комуналец“ со вонредни активности за чистење на градскиот кеј

Поради временските неприлики и засилениот јужен ветар, екипите на Јавното претпријатие „Охридски Комуналец“ изминатиов викенд беа вонредно ангажирани за расчистување

Read more

Охрид SOS: Изјавата на Пецаков е крајно неумесна. Дали Охрид го добива својот Рамиз Мерко?!

Изјавата на Пецаков е крајно неумесна и недолична за лице на така одговорна функција. Дали ова значи дека Охрид го

Read more

Презентација на нацрт-планот за управување со Охридското Езеро

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков учествуваше на  консултативна работилница со засегнати страни по Нацрт-планот за управување со Споменикот на природата

Read more

Охридското Езеро прогласено за водено живеалиште од меѓународно значење

Градоначалниците на општините Охрид, Струга и Дебрца, Константин Георгиески, Рамиз Мерко и Зоран Ногачески заедно со Министерот за животна средина

Read more