Бесплатна театарска претстава „Крик за љубов“ за сите средношколци од Прва година во Охрид

Националната установа Центар за култура „Григор Прличев”- Охрид како организатор и незаобиколен фактор на културниот живот во Охрид и во

Read more

Охридскиот театар гостува на 9-тото издание на Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола Месечина“

Охридскиот театар кој работи во рамките на Центарот за култура „Григор Прличев“ Охрид, денес (30 јуни) гостува на 9-тото издание

Read more

Блескав настап на театарската група од Црвен крст Битола, на вториот ден од „Вдиши Театар“

Блескав сценски настап на театарската група на Црвен крст Битола, на вториот ден од Аматерскиот театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“. Тие

Read more

Со спектакуларен настап на театарската група на Црвен крст Охрид започна седмото издание на „Вдиши Театар“

Тесен беше просторот во предворјето на црквата Св.Софија да ги собере сите оние кои вчера дојдоа да „ВДИШАТ ТЕАТАР“ и

Read more