Отворен ден во СОСУ „Свети Кирил и Методиј“ Охрид

Средното економско училиште „Свети Кирил и Методиј“ Охрид организира отворени денови по повод патрониот празник. „Во текот на овие отворени

Read more

Прво место за фотографија, второ за штанд, филм во топ 10 за учениците од „Ванчо Питошески“ на МАССУМ 2022

Учениците од ДСУ РЦСОО „Ванчо Питошески“ – Охрид под менторство на професорот по македонски јазик и литература, м-р Перчо Божиновски

Read more

Забележителни резултати на учениците од ООУ „Живко Чинго“ на општинскиот натпревар по англиски јазик

На општинскиот натпревар по англиски јазик, одржан на 19.03.2022, учениците на ООУ „Живко Чинго“ постигнаа забележителни резултати. Ученичката од 5

Read more

Познати добитниците на стипендии за ученици од средните училишта во општина Охрид

По претходно распишан конкурс, Општина Охрид доделува стипендии за ученици од средните училишта во Општина Охрид. Добитниците се известуваат во

Read more

Познати добитниците на стипендии за ученици од основните училишта во општина Охрид

По претходно распишан конкурс, Општина Охрид доделува стипендии за ученици од основните училишта во Општина Охрид. Добитниците се известуваат во

Read more

Мобилност во Измир (Турција) во рамки на Еразмус+ проектот „Бришење бариери преку споделување културни богатства“

Во периодот од 15.01 – 20.01.2022 година делегација од ООУ „Ванчо Николески“ присуствуваше на втората мобилност од Еразмус+ проектот „Breaking

Read more