Труд „Правоаголен и афин координатен систем“ од основци од „Св.Климент Охридски“ избран меѓу најдобрите 7 во земјава

Учениците Филип Танаскоски и Лука Шуминкоски под менторство на наставничката по математика при ООУ”Св.Климент Охридски ” м-р Билјана Шуминикоска изработија

Read more

Трета награда за ученик од ООУ „Кочо Рацин“ на шестиот Таблин меѓународен конкурс Божиќ – Празник радости

Вчера во Ниш во 12 часот, Библиотека Старец Никанор Хиландарац на Шестиот Таблин меѓународен конкурс Божиќ – Празник радости во

Read more

Еразмус+ мобилност на делегација од ООУ „Ванчо Николески“ во Ризе, Турција

Делегација од ООУ „Ванчо Николески“ – Лескоец, Охрид во состав: педагогот Весна Терзиоска, директорот Сашо Климоски, како и наставниците: Валентина Караѓуле,

Read more

Отворен ден во СОСУ „Свети Кирил и Методиј“ Охрид

Средното економско училиште „Свети Кирил и Методиј“ Охрид организира отворени денови по повод патрониот празник. „Во текот на овие отворени

Read more

Прво место за фотографија, второ за штанд, филм во топ 10 за учениците од „Ванчо Питошески“ на МАССУМ 2022

Учениците од ДСУ РЦСОО „Ванчо Питошески“ – Охрид под менторство на професорот по македонски јазик и литература, м-р Перчо Божиновски

Read more

Одбележан патрониот празник на ООУ „Живко Чинго“ Велгошти

По повод патрониот празник на ООУ „Живко Чинго“ с.Велгошти Охрид, се одржа свечена пригодба на која присуствуваше градоначалникот на општина

Read more