Еразмус+ мобилност на делегација од ООУ „Ванчо Николески“ во Ризе, Турција

Делегација од ООУ „Ванчо Николески“ – Лескоец, Охрид во состав: педагогот Весна Терзиоска, директорот Сашо Климоски, како и наставниците: Валентина Караѓуле,

Read more

Отворен ден во СОСУ „Свети Кирил и Методиј“ Охрид

Средното економско училиште „Свети Кирил и Методиј“ Охрид организира отворени денови по повод патрониот празник. „Во текот на овие отворени

Read more

Одбележан патрониот празник на ООУ „Живко Чинго“ Велгошти

По повод патрониот празник на ООУ „Живко Чинго“ с.Велгошти Охрид, се одржа свечена пригодба на која присуствуваше градоначалникот на општина

Read more

Се реконструира средното економско училиште „Св.Кирил и Методиј“

Во тек се градежни работи за реконструкција СОСУ „Св.Кирил и Методиј“. Вредноста на договорот за реконструкција изнесува 9.220.000,оо денари, средства

Read more

Се интензивира процесот за изградба на нова училишна зграда на ООУ „Братство Единство“ со поддршка на ТИКА

Градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков денеска во седиштето на Турската агенција за соработка и координација –ТИКА во Скопје присуствуваше

Read more

Љубица Ангелоска Кркачоска е нова в.д. директорка на ОУ „Живко Чинго“

Градоначалникот Кирил Пецаков, за нов в.д. директор на Основното училиште „Живко Чинго“ Велгошти ја назначи Љубица Ангелоска Кркачоска. Таа доаѓа

Read more